Gospelkoor By His Grace

Welkom op de website van By His Grace!

By His Grace (door Zijn genade) is een jong en enthousiast gospelkoor met een uitgebreid repertoire. Het koor is destijds in 2007 opgericht door Alberdina Kaptijn en Marco Hoorn die toen bereid werd gevonden om aan boord te komen als dirigent. Op 12 juni 2010 werd het eerste eigen concert op Urk georganiseerd, A Gospel Night. Het was een succes wat het enthousiasme van de dirigent en het koor alleen maar groter maakte.
Inmiddels heeft het 4-stemmige gospelkoor een eigen repetitieruimte, eigen geluidsapparatuur, ongeveer 25 leden en wordt het repertoire van praise- en gospelsongs periodiek uitgebreid met nieuwe nummers.

Meedoen?
Des te meer zangers, des te meer vreugd! En muzikanten zijn ook welkom.Er wordt wekelijks gerepeteerd in de studio aan Breehorn 8H te Urk. Dit is op donderdagavond van 20:00 – 21:30 uur.

Medewerking
Wij werken met groot plezier mee aan bijvoorbeeld een jeugd-, thema- of evangelisatiedienst in heel Nederland. Onze dirigent kan eventueel daarbij de samenzang van de dienst ook begeleiden op de piano.
U kunt daarvoor een berichtje naar ons sturen per email: secretarisbhg@gmail.com

Dirigent
De huidige dirigent is Meindert de Boer (1999) uit Urk. Meindert is muzikaal jong talent, is lid van Christelijk Jong Mannenkoor ’Soli Deo Gloria’, speelt in diverse bands als pianist of toetsenist en is bandleider bij een kerkelijke gemeente. Zijn liefde voor muziek zat er al vroeg in. Als kleuter speelde al op de piano en heeft vanaf zijn 7e jaar pianoles genoten bij diverse leraren. Zijn muzikale vervolgopleiding heeft hij genoten op het ROC OA Muziek in Drachten. In deze opleiding heeft hij de oa de vakken Koordirectie en Ensembledirectie cum laude behaald. Door zijn persoonlijke geloofsleven heen is muziek steeds een belangrijkere rol gaan spelen. Zo is hij in gaan zien dat zijn, door God gegeven, gave, mag gebruiken ter ere van Hem.